Programma


Gaat ABP korten, splitsen en of over naar individuele pensioenpotjes?

Dit zegt Frijns in een gesprek met Pensioen Pro. Zijn uitspraken zijn een reactie op het onlangs gepubliceerde rapport van minister Plasterk over een eventuele splitsing van ‘s lands grootste fonds.

Bron: Pensioen Pro, Frank van Alphen, 18 februari 2016

“Probleem is dat iedereen ontevreden is. Jongeren hebben het idee dat ze te veel betalen. Ze denken dat ze het individueel beter kunnen. Ouderen zijn ontevreden omdat hun pensioen al jaren niet wordt geïndexeerd. Het vertrouwen erodeert. Ik geloof niet meer dat je het huidige systeem kunt aanpassen en verbeteren. Dat is de afgelopen zes jaar ook niet gelukt.”

“Je blijft zitten met een fonds dat het beleggingsbeleid niet kan differentiëren naar groepen met een eigen risicoprofiel. De beste oplossing is het fonds te sluiten en verder te gaan met individuele beschikbare-premieregelingen. Dan zien deelnemers wat ze opbouwen. Dat is wat ze willen. Het is ook in lijn met de voorstellen van de SER, die pleit voor persoonlijke pensioenrekeningen.”

"Tegen"-stellingen

Per stelling worden de twee pitchers naar voren gehaald om erover te debatteren. De battle wordt gemodereerd door discussieleider en panelleden samen. Deze 'Raad van toezicht' grijpt in als een pitcher in hun ogen ontspoort, of gewoon flauwekul verkoopt.

De belangrijkste stellingen uit het artikel en rapport zijn:

Lees op pagina van de Deelnemers meer informatie over de pitchers/deelnemers van de eerste Mini PensioenBattle.


De eerste Mini PensioenBattle wordt gehouden bij FTE groep B.V.

Wanneer: Donderdag 24 maart 2016
Aanvang: 17:00
Locatie: FTE Groep B.V.
Van Deventerlaan 30 40
Papendorp
3528 AE Utrecht

Agenda

17:00 - 17.45 Inloop met broodjes
17:45 - 18:00 Introducties
18:00 - 19:00 Battles: 3x 3 ronden
19:00 - 20:00 Borrel, napraten en netwerken